Flevobird en energie

Energie vergelijken doe je eenvoudig via Consumind

De één vindt het een leuk puzzelwerkje en de ander ziet er enorm tegen op, energie vergelijken. Veel Nederlandse huishoudens horen bij de laatste groep. Consumind heeft daarom energie vergelijken een stuk makkelijker gemaakt. Via de vergelijker kun je snel zien hoeveel je zou betalen bij meer dan 28 energieleveranciers in Nederland. Mocht je willen overstappen, dan helpen ze je daarbij!

Keuze bij energie vergelijken

Wanneer je gaat starten met energie vergelijken heb je verschillende keuzes. Niet alleen de keuze tussen 28 energieleveranciers maar ook of je groene of grijze stroom wil, een variabel of vast contract en de looptijd van je contract.

Consumind adviseert altijd om groene stroom te nemen bij je contract. Dit is misschien een euro per maand duurder maar je draagt wel je steentje bij aan een duurzame toekomst van het milieu. Hoe meer mensen groene stroom bij hun energiecontract afsluiten, des te meer investeringen kunnen er gedaan worden in het verduurzamen van Nederland.

In de keuze qua looptijd adviseert Consumind om een meerjarig contract af te sluiten. Energietarieven zijn vaak goedkoper bij contracten met een langere looptijd dan de tarieven bij een contract voor 1 jaar. Een populaire looptijd is dan ook een 2-jarig energiecontract. Ook adviseren zij om altijd een vast contract te nemen. Zodra je een variabel contract kiest, mogen de tarieven twee keer per jaar wijzigen op 1 januari en 1 juli. De kans is dan ook groot dat de tarieven dan omhoog gaan. Energietarieven bij een variabel contract zijn vaak een stuk duurder dan de energietarieven bij een vast contract.

Start vandaag nog met het besparen op je energie

Via Consumind kun je al binnen 5 minuten besparen op je energierekening. Sommige huishoudens hebben dit jaar een besparing gerealiseerd van meer dan €300,-. Dat wil jij toch ook direct! Het enige wat je hoeft te doen is je jaarverbruik en je postcode en huisnummer in te voeren. Je kunt daarna direct starten met energie vergelijken en besparen op je energie rekening. Mocht je willen overstappen? Dan regelen zij het voor je! Consumind, prettig geregeld!