Vloerisolatie bij Flevobird Trading

Vloerisolatie is een maatregel die er getroffen kan worden om de woning of bedrijfspand beter te isoleren. Het isolerende product wordt aangebracht boven- of ondervloers. Gezien de bovenvloerse methode niet erg makkelijk is bij een bestaande bouw gaan we verder op het ondervloerse isoleren van de woning. Ondervloerse isolatie wordt aangebracht in de kruipruimte tegen de onderkant van de begane grondvloer.

De isolatie van de vloer zorgt ervoor dat de vloer van de woning niet meer koud is. De isolatie zit direct onder de leefvloer dit zorgt er voor dat de kou vanuit de grond niet meer de woning in trekt.

De voordelen van de vloerisolatie zijn niet alleen de warme voeten maar ook zeker de lagere energierekening. Wanneer het koud in de woning wordt zal de verwarming aangezet worden, dit probleem zal zich minder snel voordoen in een geïsoleerde woning.

Het nadeel aan deze maatregel is dat een behoorlijk dure investering is. Tenminste wanneer u een goed product wilt, uiteraard zijn er ook producten verkrijgbaar met een minder goede werking en is dit te merken in de prijs.  De gemiddelde kosten voor het laten isoleren van de vloer van een eengezinswoning liggen tussen de €1.800,00 en €1.900,00 euro.

Er zijn verschillende isolatiematerialen te koop waarmee de vloer geïsoleerd kan worden. Denk hierbij aan; isolatiematrassen, EPS- Parels, PUR- schuim en wol. De meeste isolatie wordt doormiddel van ankers aan de onderzijde van de begane grond vloer gemonteerd en is na montage verwijderbaar. PUR-schuim wordt daarin tegen de onderzijde van de betonnen- of houtenvloer gespoten, hierbij komen  niet alleen giftige stoffen vrij maar is ook na het aanbrengen niet meer verwijderbaar.

Bij iedere isolatievorm is het noodzakelijk dat de ruimte voldoende wordt geventileerd. Zo ook bij vloerisolatie. Ga daarom altijd na of er (voldoende) ventilatieroosters aanwezig zijn. Geen ventilatie betekend vocht en schimmel!